De kracht van een digital experience platform
De manier waarop je doelgroep je benadert is al lang niet meer lineair. Ze surfen op je website, sturen je een e-mail, reageren op sociale media of gebruiken een app. Het valt dan ook niet mee om deze verschillende kanalen en contactmomenten te synchroniseren zodat je klanten een uniforme ‘digitale ervaring’ krijgen. En dat wil je als bedrijf natuurlijk wel: de best mogelijke customer journey bieden met een gecoördineerde, gepersonaliseerde aanpak. Maar hoe dan? Waar begin je?
  • Vergroot de betrokkenheid van klanten en krijg inzicht in je doelgroep.
  • Regel al je marketing en ecommerce werkzaamheden vanuit hetzelfde platform.
  • Target klanten via verschillende kanalen. En promoot producten via het DXP
De voordelen van een digital experience platform
Een Digital Experience Platform of DXP is een geïntegreerde technologie die erop gericht is om verschillende doelgroepen te bedienen via een breed scala aan digitale touchpoints. Hierbij wordt niet meer gekeken naar een kanaal op zich (zoals een website) maar naar het geheel aan kanalen en touchpoints. Een DXP werkt dus overkoepelend voor alle tools die je hierbij inzet en is daarmee allesomvattend. Digital experience behelst ook de interne operatie van je organisatie. Het omvat de systemen waarmee medewerkers moeten werken, en hoe ze dit ervaren. En last but not least, digital experience betreft ook de mate waarin alle systemen en processen met elkaar connected zijn. Met andere woorden; een DXP is één systeem voor alle (digitale) technologie die komt kijken bij de digitale ervaring van je doelgroep in de breedste zin. En dat systeem bespaart je tijd, kosten, downtime en frustratie. Het is niet alleen je CMS voor al je online kanalen, het is ook je CRM en ERP. All in one, all connected. Door het verzamelen van data kun je gerichter met je doelgroep communiceren. Zelfs op individueel niveau. Je weet wie iemand is, en waar deze persoon zich bevindt (dankzij de technologie van de laatste smartphones). Artificial Intelligence wordt steeds toegankelijker en kan enorme hoeveelheden aan data rondom interactie verwerken en omzetten in praktische, bruikbare inzichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de klantbeleving van Uber of Airbnb.

De voordelen van een DXP samengevat

  • Controle over elk touchpoint

  • Gerichter communiceren

  • Brengt IT, operations, sales, service en marketing dichter bij elkaar

  • Je hebt volledige controle over al je data (en benut deze ook)

  • Een DXP is betrouwbaar, uitbreidbaar en schaalbaar

Benieuwd wat een digital experience platform jou oplevert?
Waarom een Digital Experience Platform?

Een digital experience platform focust op het orkestreren van een geïntegreerde, naadloze klantreis via al je kanalen. Het platform stemt alle contactmomenten van je klant, via website, nieuwsbrief, portal, app en webshop op elkaar af. Alle interactie gegevens die voortkomen uit klantcontact via welke vorm dan ook, worden samengebracht in één database. 

Een DXP is in staat om alle verzamelde gegevens over het klantgedrag te combineren met externe bronnen. Denk bijvoorbeeld aan gegevens uit een Customer Relationship Management-, Enterprise Resource Planning- of andere backoffice-systemen. Een DXP is niet alleen in staat om vervolgstappen te bepalen, maar voert ze ook automatisch uit. Het helpt je begrijpen hoe je bezoekers omgaan met content in een bepaald kanaal. Hierdoor kun je ze bij een volgende interactie een nog betere ervaring te bieden.
 

Welke voordelen biedt een digital experience platform?

Een Digital Experience Platform geeft een 360-graden beeld van je klant en legt de basis om competitief te blijven in een wereld die steeds digitaler is. Het platform vergemakkelijkt bovendien werk door operationele taken en beslissingen met betrekking tot het benaderen van klanten te automatiseren. En het lost de uitdaging op waarmee bedrijven worden geconfronteerd wanneer ze wereldwijd duizenden klanten op meerdere momenten en in verschillende talen willen bereiken.

De grote kracht van een DXP is dat het je in staat stelt om alle digitale touchpoints centraal te bedienen en beheersen. Je kunt er content naartoe sturen en gebruikersgegevens verzamelen. Wanneer iemand bijvoorbeeld zijn bankrekeningnummer - of andere gegevens - wil wijzigen, wordt dit direct doorgevoerd in alle andere systemen.

Ook marketing en ecommerce worden vanuit hetzelfde platform georchestreerd. Een DXP maakt het dus mogelijk om campagnes uit te sturen en te personaliseren. Klanten kunnen via verschillende kanalen worden getarget. Als iemand ergens online een product heeft bekeken en later de app opent, kan hetzelfde product via het DXP worden gepromoot. 

Klaar voor het complete aanbod voor digitaal succes?
De belevenis van onze klanten

Envation did a great job concepting and developing a visionary platform for interactive television. The Delite team went out on a limb to explore the future of television and delivered remarkable results and in doing so added a wealth of value to the KPN MediaMall company! Well done!

Ruud Smeets

CEO KPN IPTV MediaMall

Envation has highly professonial quality driven engineers with business development ambitions. They always seeks for indepth knowledge of the subjects under study. This results in state-of-the-art, future oriented yet practical products and concepts. The culture of Delite is firm and straightforward in approach which calls for an identical approach in response.

Ike Knuivers

Isolectra, TKH Group, Commplaza

Envation is good at hands-on projectmanagement. Always with great eye for detail. They are extremely driven to reach the agreed targets and timelines. They are also great guys to work with who can be fully trusted to take initiative and manage a technical roll out. Brilliant understanding of the tech part and also able to explain this to people without a tech background. I enjoyed working with Envation.

Arthur Brouwers

CEO Kunstveiling.nl